خانه / روابط عمومی / اطلاعیه ها / تغذیه (قسمت اول ):

تغذیه (قسمت اول ):

Picture1

قسمتهای عمده جرم بدن

علم مطالعه انواع مواد غذایی و آثار آن به سلامتی ، تکامل و فعالیت فرد میباشد.
به عبارت دیگر: تغذیه، ارتباط مواد غذایی با چگونگی استفاده بدن از آن مواد برای تامین سلامت است.
علاقه به ورزش : افرادی که از نظر بدنی فعال هستند. نسبت به بهبود شیوه زندگی خود بویژه بهبود شیوه تغذ یه ای خود حساسند.
حفظ تناسب اندام :  ورزش و تغذیه مناسب، هر یک به تنهایی و یا با هم ممکن است تعداد زیادی از عوامل موثر در ایجاد و پیشرفت بیماریها را کاهش دهد. و تغذیه با تمام جنبه های سلامت، رشد و تکامل انسان در ارتباط است.

گروه بندی مواد غذایی:
کربوهیدراتها
چربی ها
پروتئین ها
ویتامین ها
مواد معدنی
آب و الکترولیتها

وظایف:
–   ویتامین انرژی مورد نیاز متابولیسم، چربی ها و کربوهیدراتها منابع عمده تامین انرژی بدن محسوب می شوند. اگر چه پروتئینها نیز ممکن است برای تامین انرژی بدن مورد استفاده قرارگیرند ولی وظیفه اصلی این گروه نیست. ویتامین ها مواد معدنی و آب نیز از منابع تولید انرژی به شمار نمی روند.
–   شرکت در ساخت و ترمیم بافت های بدن، پروتئین ها، اصلی ترین ماده ساختمانی برای ماهیچه ها و دیگر بافت های نرم وآنزیم ها هستند در حالی که مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر در ساختمان اسکلتی به کار میروند.
–  تنظیم متابولیسم بدن :
ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئینها فعالیت های فیزیولوژیک متابولیسم بدن را تنظیم میکنند.
وجود هموگلوبین در گلبولهای قرمز ( پروتئین + آهن )

گروه بندی مواد غذایی :
درشت مغذی ها:
کربوهیدراتها، چربی و پروتئین که برای تولید انرژی و تامین رشد و ترمیم بافتهای بدن بکار می رود، درشت مغذی می گویند.
ریز مغذی ها:
ویتامین ها و املاح چون روزانه در مقادیر بسیار اندک مورد نیاز هستند ریز مغذی می گویند.

توصیه ها:
ورزشکاران باید نسبت به نگهداری وضعیت مناسب آب بدنشان آگاهانه عمل کنند. بعد از یک فعالیت کوهنوردی شدید مصرف مایعات، آبمیوه مناسب تر از هر غذایی است.
رعایت GES

دکتر جلال الدین شاهبازی

                                    عضو اتحادیه جهانی پزشکی ارتفاع

همچنین ببینید

” صعود به قله سبلان / جبهه غربی “

  دیروز پنج شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ تعدادی از اعضا و همنوردان باشگاه کوهنوردی تیلار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *