تغذیه یک رکن مهم موفقیت هر وزرشکار در علم ورزش محسوب می گردد، بطوریکه بسیاری از تیم های ورزشی در کنار مربیان بدنساز و پزشک از یک متخصص تغذیه هم بهره می برند و برای خوراک ورزشکاران خود یک تقویم مشخص غذایی طراحی و اجرا می نمایند.
مساله تغذیه در ورزش کوهنوردی بسیار پررنگ تر می باشد و این به دلیل طولانی بودن زمان اجرای این ورزش است. اگر در اکثر ورزش های شناخته شده میدانی یا سالنی تغذیه پیش ازورزش و بعد از ورزش اهمیت دارد، ما در کوهنوردی علاوه بر آن دو، بخش بسیار مهم تغذیه حین ورزش ( حین صعود) باید در نظر بگیریم.
غذا بعنوان سوخت رسان بدن عامل بسیار مهمی برای کارایی بهتر بدن کوهنورد محسوب می گردد. تغذیه صحیح و مناسب می تواند ببهود بسیار محسوسی بر عملکرد یک کوهنورد بگذارد و بالعکس یک تغذیه نامناسب یک کوهنورد قوی و ماهر را دچار محدودیت های فراوان و حتی آسیب و حادثه می نماید.
چهارمین کارگاه آموزشی تئوری های کوهنوردی گروه در زمینه تغذیه در کوهستان برگزار می گردد. در این جلسه با مشارکت دوستان شرکت کننده پیرامون ساختار و انواع مواد غذایی – انواع مدل های تغذیه – تقسیم بندی و برنامه ریزی غذایی پیش از صعود ، حین صعود و بعد از صعود – ارائه مدل های پیشنهادی برنامه غذایی برای صعودهای مختلف یکروزه ، چند روزه و مرتفع به بحث و گفت گو بنشینیم.
بهترین منبع در این زمینه کتاب ” تغذیه در کوهستان ” نوشته دکتر ابوالفضل جوادی – انتشارات ایران سنجش می باشد. همچنین می توان از بخش تغذیه طرح درس کارآموزی کوهپیمایی فدراسیون کوهنوردی از صفحه ۴۵ تا ۴۹ و طرح درس مربیگری درجه ۳ کوهپیمایی از صفحه ۶۲تا ۷۹ استفاده نمود.
کارگاه تغذیه در کوهستان سه شنبه ۹ دیماه در دفنر هیات کوهنوردی استان گیلان راس ساعت ۱۷ برگزار می گردد. علاقمندان می توانند جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر دوشنبه ۸ دیماه با روابط عمومی گروه تماس حاصل نمایند.