کوهنوردی ورزشی در دامان طبیعت است. از ژرفای غارهای عمیق تا ستیغ کوههای بلند گستره عظیمی است که کوهنوردان برنامه های بسیار متنوعی را در آن به اجرا می گذارند. پیمایش غار، پیمایش دره ، فرود از آبشار، پیمایش خط الراس ، صعود یخچال ، صعود دیواره ، صعود یالها و قله ، پیمایش کویر و پیمایش جنگل همگی از فعالیت های کوهنوردان است. ما برای اجرای یک برنامه کوهنوردی در واقع به چالش با محیط اطراف می پردازیم. این چالش زمان هایی با مخاطراتی روبرو می شود. هرگونه خروج عوامل موثر از شرایط پایدار می تواند یک خطر در ورزش کوهنوردی باشد. بعضی از این عوامل مربوط به شخص کوهنورد است مثل ضعف جسمانی ، تجهیزات نامناسب ، بیماری های ارتفاع، سرمازدگی … و بعضی تغییرات شرایط محیطی که ( خطرات کوهستان) مثل باد، مه ، طوفان ، سیل ، صاعقه ، بهمن و …
ما به هیچ وجه قصد مبارزه و غلبه بر خطرات طبیعی را نداریم. تنها با درک شرایط ، سعی در پیشگیری یا پیش بینی وقوع خطر و پرهیز از مواجه شدن با آن و یا با ایجاد شرایط ایمن به هنگام وقوع خطر، برای گذار شرایط و رسیدن به موقعیت پایدار خواهیم داشت. و این پیش بینی و پیشگیری محصول دانش و تجربه ما خواهد بود.
دانستن پیرامون خطر و کسب شناخت، بهترین و شاید تنها یاور ما در لحظات دشوار وقوع خطر است .
سومین جلسه ازمجموعه جلسات کارگاهی تئوری های کوهنوردی را به خطرات کوهستان اختصاص دادیم. در این جلسه می خواهیم با مشارکت شما همنوردان عزیز به مطالعه خطرات کوهستان و بطور مشخص به بررسی و شناخت حوادث ناشی از ریزش سنگ ، مه ، صاعقه و بهمن بپردازیم.
برای مطالعه در مورد خطرات کوهستان بخصوص صاعقه طرح درس کارآموزی کوهپیمایی از صفحه۵۱ تا ۵۹ و جزوه صاعقه نوشته دکتر مسعود حمیدی و در مورد بهمن طرح درس برف پیشرفته از صفحه ۱۳۵ تا ۱۶۹ پیشنهاد می گردد.
این جلسه سه شنبه ۱۸آذرماه راس ساعت ۱۷ در دفتر هیات کوهنوردی استان برگزار می گردد . علاقمندان میتوانند جهت حضور در این کارگاه تئوری یک روز قبل (۱۷آذر) با روابط عمومی گروه تماس حاصل فرمایند.
کمیته آموزش گروه کوهنوردی تیلار رشت