با نصب بلندترین دوربین جهان در رشته کوههای هیمالیا تصاویری زنده از “اورست” در اختیار دانشمندانی قرار میگیرد که پیامدهای تغییرات جوی را بر مرتفعترین قله کره زمین بررسی میکنند.
این دوربین در ارتفاع پنج هزار و ششصد و هفتاد و پنج متری از کوه “کالاپاتار “نصب شده است که مقابل کوه اورست قرار دارد.
شرکت آلمانی موبوتیکس سازنده این دوربین است که در ساعات روز با انرژی خورشیدی کار میکند و تا درجه دمای منفی سی درجه سانتیگراد مقاوم است.
یکی از اعضای گروه کوهنوردی مسئول نصب این دوربین میگوید نصب دوربین در جایگاه مناسب ماهها به طول انجامید و زمان زیادی صرف آزمایش و تایید صحت عملکرد آن صرف شد.
این دوربین از ساعت شش بامداد تا شش بعدازظهر به وقت نپال کار میکند و تصاویری شفاف را از کوه اورست با ارتفاع هشت هزار و هشتصد و چهل و هشت متر ارسال میکند.
تصاویر ضبط شده به کارشناسان هواشناسی این امکان را میدهد که حرکت ابرها را در اطراف قله اورست بررسی کنند.
سخنگوی شرکت آلمانی موبوتیکس اعلام کرد کارشناسان کوه کالا پاتهار را برای نصب دوربین انتخاب کردند زیرا از این محل میتوان تصاویر بسیار خوبی از قسمتهای غربی، شمال و جنوب غرب کوه اورست تهیه کرد.
تصاویر ارسالی از این دوربین توسط کارشناسان ایتالیایی مورد بررسی قرار میگیرد که امیدوارند با استفاده از این تصاویر به اطلاعات بیشتری درباره تغییرات آب و هوایی و پدیده گرم شدن زمین دست یابند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کاتماندو، ارتفاع دقیق بلندترین قله جهان نیز در یک پروژه جداگانه در نپال در دست بررسی قرار دارد.
به دنبال بررسی هندیها در سال هزار و نهصد و پنجاه و چهار به طور کلی گمان میرود ارتفاع قله اورست هشت هزار و هشتصد و چهل و هشت متر باشد اما در بررسیهای اخیر ارتفاع این کوه چند متر تغییر کرده است.
منبع: وبلاگ کوه قاف