سیلویا واسکوئز-لاوادو میگوید تجربه آزار جنسی توسط شخصی که در خانه آنها در پرو کار میکرد، زمانی شروع شد که او فقط ۵ سال داشت.
این تروما زندگی او را تهدید میکرد تا اینکه یک روز در ۳۰ سالگی به این فکر افتاد که درد و رنجی که در کودکی خود متحمل شده با کوهنوردی التیام بخشد. او به همراه یک راهنمای کوهستان در سال ۲۰۰۵ هفت روز را در هیمالیا پیمایش داشتند و آنچه که تجربه کرد زندگی او را برای همیشه تغییر داد.
واسکوئز-لاوادو، ۴۱ ساله، در مصاحبهای میگفت:
“اولین باری که قله اورست را دیدم؛ شیرینی، لطافت و احساس امن بودنی را به من داد که هرگز پیش از آن احساس نکرده بودم. وقتی ضربه روحی را تجربه میکنید، از بدن خود و از شخصیت خود جدا میشوید. من بهقدری تحت تاثیر کوهستان قرار گرفتم که زندگی دوباره به من برگشت.”
او عهد کرده بود که به دو شرط روزی به کوهستان بازگردد و به قله اورست صعود کند؛ اول، کوهنوردی آموزش دیده باشد و دوم این که قطعا دلیلی اجتماعی داشته باشد.
در سال ۲۰۱۴ او گروه دختران شجاع را تاسیس کرد، سازمانی غیرانتفاعی مستقر در سانفرانسیکو که به بازماندگان خشونت جنسی در دوران کودکی کمک میکند تا از طریق کوهنوردی شرایط روحی خود را بهبود بخشند. او و گروهی از دختران اهل نپال که همگی در هند قربانی قاچاق شده بودند، در نوامبر ۲۰۱۵ به پایگاهی در اورست رفتند.
واسکوئز-لاوادو در وبلاگی که برای شرح وقایع این کوهپیمایی استفاده میکرد، نوشت: «دختران جوان شجاع من حیرت زده به اورست خیره شدند. اینجا بودند و رویای آنها به حقیقت پیوسته بود، برخلاف بسیاری از رویاهایشان که با وعدههایی توخالی شکسته شده بود. اینجا در ۲۲ نوامبر ۲۰۱۵، آنها توانستند سربلند و قوی بایستند.”
او در سال ۲۰۱۶ برای تامین هزینههای سفر، تجهیزات و راهنمای کوهستان و شرپاها پول جمعآوری کرد تا با گروه دومی از دختران بازمانده از سواستفاده جنسی از مرکز آزادی زنان جوان در ایالات متحده (آژانسی در سانفرانسیسکو که به زنان جوان و کمدرآمد کمک میکند تا از تروما بهبود یابند) این تجربه را تکرار کند.
واسکوئز-لاوادو میگوید: “این فرصت به آنها اجازه میدهد تا به تنهایی و با تلاش محض خود، کاری را انجام دهند. این تجربهای است که هیچ کس نمیتواند از آنها بگیرد.”
واسکوئز لاوادو میگوید که چندین دختر نپالی که در ماه نوامبر این سفر را انجام داده بودند، گروه بعدی را به عنوان مربی همراهی کردند. واسکوئز لاوادو به نقل یکی از این دختران پس از تجربه اورست میگوید:
“سیلویا، به ما گفتهاند که ما قدرت داریم، که ما قدرتمند هستیم. من هرگز احساس نکرده بودم که در قدرت بودن چگونه است تا زمانی که به تنهایی به این هدف دست یافتم.”
واسکوئز-لاوادو به هفت قله مرتفع جهان از جمله قله اورست، آکونکاگوا، دنالی، کوه کلیمانجارو، کوه البروس، توده وینسون و هرم کارستنز صعود کرده است. او یکی از معدود زنان در جهان است که “هشت قله” را تا سال ۲۰۱۹ و هفت قله را از میان لیست های بس (Bass) و مسنر(Messner) صعود کرده است.
او میگوید: «من از یک بازمانده به یک قدرتمند تبدیل شدم. بسیاری از ما میخواهیم تغییری در دنیا ایجاد کنیم، اما گاهی اوقات التیام بخشیدن به خود را فراموش می کنیم.» او ادامه میدهد: «زمانی که عهد کردم، در عهد من دو چیز بود: بگذارید خود را التیام بخشم و اجازه دهید این فرصت را برای دیگران نیز فراهم کنم. این سفر، این ارتباط، این راه رفتن دوش به دوش با دخترها، چیزی جز این نیست.»
کمیته فرهنگی تیلار رشت
ترجمه از منبع : https://www.chicagotribune.com/columns/heidi-stevens/ct-sexual-abuse-survivors-mountain-climbing-balancing-0322-20160322-column.html