خانه / فرهنگی / قلم همنورد / آفتاب خیزان

آفتاب خیزان

بخش مهمی از گنجینه موسیقی سرزمین شمال به ترانه های احمد عاشور پور اختصاص دارد . او جزو معدود خوانندگانی است که از محدوده تنگ اقلیم خود فراتر رفته وآوازهایش در خاطره همه ایرانیان باقی مانده است. عاشور پور بیشتر آثارش را جز به زبانهای محلی ، به فارسی نیز خوانده، و این ابداع اگر چه از سوی دیگران پیگیری نشد ، اما به هر حال راهی هوشمندانه پیش روی تحول و گسترش موسیقی فولکلور نهاد… (بر گرفته از مقدمه کتاب آفتاب خیزان، دریا توفان – زندگی و آثار احمد عاشور پور)

او در غازیان بندر انزلی بدنیا آمد. تحصیلات وی در زمینه مهندسی کشاورزی از دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران است. وی خواندن ترانه‌های گیلکی را به صورت غیرحرفه‌ای آغاز کرد. در سال ۱۳۲۲ به ابوالحسن صبا معرفی شد و در رادیو تهران به خوانندگی پرداخت. در این دوره از همکاری مرتضی محجوبی وحسین تهرانی برخوردار بود. سپس وی به دعوت روح الله خالقی باانجمن ملی موسیقی همکاری می‌کرد. او با رادیو دو دوره بین سالهای ۱۳۲۵ تا ۱۳۲۷ و ۱۳۳۶ تا سال ۱۳۳۸ به همکاری پرداخت. شعر جند ترانه او را جهانگیر سرتیپ پور سروده است. او بواسطه فعالیت‌های سیاسی چند سالی را در زندان و در غربت بسر برد. پس از انقلاب مدتی در وزرات کشاورزی به فعالیت پرداخت و نهایتا به گفته خودش کنار گذاشته شد. او در صعودی به مناسبت روز دانش آموز در پاییز ۷۸ به همراه گروه کوهنوردی تیلار در سن ۸۲ سالگی در پاسخ به یک سوال درباره مردم این چنین گفت: ((اَ مردم می عشقید همین وبس)).


وی در دیماه ۱۳۸۶ به علت عفونت ریه و کهولت سن در بیمارستان جم تهران بستری شد و سرانجام در ۲۲ دیماه در همان بیمارستان و در بخش عمومی آن درگذشت

برای دانلود آهنگ آی لیلی از عاشور پور اینجا کلیک کنید

روابط عمومی گروه کوهنوردی تیلار

همچنین ببینید

” در قاب خاطرات “

درست در روزهای میانی مرداد سال ۷۹ بود که تصمیم داشتیم اولین بار پس از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *